Bach-virágterápia
Bach-virágterápia főoldal
Már holnaptól boldog életet élhet! Nyomtatás E-mail

arckep2

Megmutatom Önnek én hogy csináltam!
A kiegyensúlyozott és boldog élet nem csupán a mesékben létezik, hanem mindenki számára egy nagyon könnyen elérhető állapot, ha kiváncsi a részletekre, azt is elmondom Ön hogyan érheti el!

 


 A Bach-virágterápia 2004-ben érintett meg először egy egy kétnapos előadás keretében, ahol rövid ízelítőt kaptam abból, hogy mit is jelent a ez a módszer.  Sorra megismertem az egyes virágesszenciákhoz tartozó lelki típusokat, és bizony egyik-másik típusnál gyorsan magamra ismertem. Rá kellett jönnöm, hogy amit magamban "normális" viselkedésnek tartottam, vagyis azt gondoltam "Ez vagyok én", az valójában néha nagyon is szélsőséges magatartás. Ez egyben az önismeret felé tett komoly lépés is volt az életemben. Elhatároztam, hogy bejelentkezem egy Bach - virágterápia rendelésre, hogy a végére járjak azoknak a viselkedés mintáknak, amiket kórósnak gondoltam magamban.

Jó néhány hónapig jártam vissza hónapról hónapra "kedvenc" terapeutámhoz, és közben közelebb kerültem önmagamhoz. Nagyon kemény út volt, mert olyan szőnyeg alá söpört problémákkal  kellett szembesülnöm, amikről azt gondoltam nem okoznak problémát az életemben. Abban a pillanatban amikor mélyponton voltam a terápia kapcsán, azt kívántam bárcsak bele sem kezdtem volna. De mint minden útkeresésnél, itt is rá kellett jönnöm NINCS VISSZAÚT, végig kell csinálni. Így is tettem, így hónapról hónapra hagymahéjként váltak le rólam az egyes negativ viselkedési minták.

Persze önmagában a csepp semmit nem ért volna, komoly munkára, volt szükségem ahhoz, hogy végül megoldásra jussak, és így is  néha csak sokkal később vettem észre, hogy ami eddig gondot okozott, az már nem probléma többé. Persze így is vannak olyan személyiségemhez tartozó részek, amikből nem lehet és nem is kell kigyógyúlni, de ennek a felismerése is része volt a terápiás folyamatnak.

A olyan problémákkal küzdöttem, mint erős és csillapíthatatlannak tűnő belső feszültségek (Cseresznyeszilva), megfelelési kényszer (Kisezerjófű), erős önbizalom hiány, hogy elérjem a céljaimat (Vörösfenyő). Kiderült, hogy sokszor magammal szemben is óriási elvárásaim vannak (Forrásvíz), és hogy a mindennapi dolgok elől gyakran álomvilágba menekülök (Iszalag).

Sikerült megértenem a terápia során, hogy amellett, hogy mindent megteszek másokért, előbb magamra kell gondolnom, mert csak így adhatok örömmel. Oldóttak a belső feszültségeim, mivel megértettem, hogy eddig talán túl magasra tettem a lécet magam számára. Rájöttem arra is, hogy itt és most kell élnem az életem és nem menekülhetek egy idealisztikus fantáziavilágba a mindennapok valósága elől. Ami a legfontosabb tanulság, hogy éppen eleget tudok ahhoz, hogy megvalósítsam a céljaimat, ennek is köszönhetően kiléptem az addigi munkahelyemről és önnálóságra adtam a fejem, amit mindíg is kerestem az életben.

Miután végigjártam ezt a rögös utat elhatároztam, hogy meg kell tanulnom ezt a módszert. Világ életemben szerettem az emberekkel beszélni, szerettem meghallgatni ügyes-bajos dolgaikat. Úgy éreztem, hogy másokkal is meg kell osztanom azt a rengeteg tapasztalatot, amit a saját terápiám során átéltem. Azt gondoltam, hogy miért ne tehetném ezt szakavatott emberként, így 2005-ben akkreditált Bach-virágterapeuta képesítést szereztem.

Sokáig kizárólag barátaimnak segítettem ezzel a módszerrel. Minden alkalommal örömmel vettem tudomásul, hogy a szomorúan érkező emberek a végén mosolyogva távoznak. Éreztem hogy tudtam adni egy lehetőséget arra, hogy változtassanak az életükön, önmagukon, szabad akaratukból."A betegség gyógyítható" ez Edward bach üzenete a múlt századból!

Amit kínálok önnek, az egy lehetőség, semmi több. Csupán az ajtót mutathatom meg, de az ajtón önnek kell bemennie.

Ha az oldalt böngészve úgy érzi, hogy a Bach-virágterápia segítségével az Ön élete is átalakulhat, kérem ne habozzon, induljon el ezen a rögös, de annál felemelőbb úton.


Tisztelettel, az Ön szolgálatában:

alairas2

 

 

 

 

Schilling Péter