Bach-virágterápia
Bach-virágterápia főoldal arrow Bátortalanság
Bátortalanság
Vadalma - Crab apple - A megtisztulás virága Nyomtatás E-mail

crabappleA kényszeres rendszeretettől ... A belső rendig

„Ez a megtisztulást hozó eszencia. Azoknak, akik valamilyen szinten tisztátalannak érzik magukat. Ennek oka sokszor csak valamilyen jelentéktelen apróság, máskor viszont komoly betegség is lehet, amelyet elhanyagolnak, miközben valami kevéssé fontos dologgal foglalkoznak. Mindkét esetben nagyon fontos a számukra, hogy megszabaduljanak a lelkükön elhatalmasodott dologtól, ami olyan fontosnak tűnik a számukra, hogy mindenképpen kezelést igényel. Ha a kezelés nem jár sikerrel, akkor nagyon elkeserednek. Tisztító szerként ez az eszencia képes sebek megtisztítására is, ha a betegnek komoly oka van feltételezni, hogy testébe eltávolítandó méreganyagok kerültek."

Tovább...
 
Szilfa - Elm - A felelősség virága Nyomtatás E-mail

elmAz önértékelési válságtól ... A magunkba vetett bizalomig

„Azoknak, akik jól végzik munkájukat, követik életcéljukat, akik szeretnének valami fontosat csinálni, gyakran az egész emberiség érdekében. Néha erőt vesz rajtuk a levertség, és úgy érzik, hogy vállalt feladatuk annyira nehéz, hogy emberi erővel képtelenség azt véghezvinni."

Tovább...
 
Vörösfenyő - Larch - Az önbizalom virága Nyomtatás E-mail

larchAz önkorlátozástól ... A kibontakozásig

„Azoknak, akik nincsenek megelégedve önmagukkal, a környezetükben élőknél kisebb tehetségűnek érzik magukat. Szinte várják a kudarcot,  úgy érzik, soha nem lesznek sikeresek, s ezért soha nem is tesznek a sikerhez elegendő erőfeszítést."

Tovább...
 
Tölgy - Oak - A kitartás virága Nyomtatás E-mail

oakA kötelességteljesítő harcostól ... A békés katonáig

„Azok számára, akik minden erejüket latba vetve küzdenek betegségükkel vagy a mindennapi élet problémáival. Keményen harcolnak, mindent megpróbálnak még akkor is, ha ügyük teljesen kilátástalannak tűnik. Tovább küzdenek. Elégedetlenek önmagukkal, ha a betegség meggátolja őket kötelezettségeik teljesítésében vagy mások segítésében. Bátor emberek, akik a legnagyobb nehézségekkel is reménykedve, maximális erőfeszítéssel szállnak szembe."

Tovább...
 
Erdei fenyő - Pine - Önmagunk elfogadásának virága Nyomtatás E-mail

pineAz önleértékeléstől ... Az önbecsülésig

„Azok számára, akik folyton vádolják önmagukat. Ha sikeresek, akkor is úgy érzik, hogy jobban is csinálhatták volna, eredményeikkel és erőfeszítéseikkel soha nem elégedettek. Roppant szorgalmasak, de szörnyen szenvednek a maguknak bebeszélt hibáktól. Időnként mások hibáiért is magukra veszik a felelősséget."

Tovább...
 
Ernyős madártej - Star Of Betlehem - A vigasz virága Nyomtatás E-mail

starofbetlehemA megrázkódtatástól ... Az újraorientálódásig

„Azoknak, akikre nagy nyomás nehezedik, vagy olyan körülmények között élnek, ami nagyon boldogtalanná teszi őket. Rossz hírek miatt fellépő sokk, közelálló személy elvesztése, baleset utáni ijedtség és hasonlók esetére. Ez a szer enyhülést hoz azok számára, akik már jó ideje nem is akarnak vigaszt találni."

Tovább...
 
Szelídgesztenye - Sweet Chestnut - A megváltás virága Nyomtatás E-mail

sweetchestnutAz éjszakán át ... A fénybe

„Azokban a pillanatokban van szükség erre az eszenciára, amikor az ember úgy érzi, hogy szenvedései elviselhetetlenné váltak. Amikor a lélek és a test elérkezik tűrőképessége végső határához, és a beteg úgy érzi, hogy fel kell adnia. Amikor úgy tűnik, hogy csak a pusztulás és a megsemmisülés következhet."

Tovább...
 
Fűzfa - Willow - A sors virága Nyomtatás E-mail

willowA sors elleni haragtól ... Az önmagunk iránt érzett felelősségtudatig

„Azoknak, akiket olyan csapás ért, amit képtelenek harag és neheztelés nélkül elviselni, mivel az életet mindenekelőtt az általa hozott siker alapján ítélik meg. Úgy vélik hogy ilyen mértékű megpróbáltatást nem érdemeltek meg, helyzetüket igazságtalannak tartják, és emiatt megkeserednek. Gyakran kevesebb érdeklődést és aktivitást mutatnak olyan dolgok iránt is, melyeket korábban nagyon szerettek."

Tovább...