Bach-virágterápia
Bach-virágterápia főoldal arrow Bizonytalanság
Bizonytalanság
Kékgyökér - Cerato - Az intuíció virága Nyomtatás E-mail

ceratoA gyenge ítélőképességtől ... A belső bizonyosságig

„Azok számára, akikben nincs elegendő önbizalom, s emiatt képtelenek az önálló döntéshozatalra. Állandóan másokat üldöznek tanácsokért, s emiatt gyakran pórul is járnak."

Tovább...
 
Tárnics - Gentian - A hit virága Nyomtatás E-mail

gentianA kétségektől ... A bizalomig

„Azoknak, akik könnyen elkedvetlenednek. Lehetséges, hogy betegségük leküzdésében vagy életük különböző területein jól haladnak, mégis egy kisebb akadály vagy késedelem, mely továbbhaladásukban meggátolja őket, kétségeket ébreszthet bennük, és kedvüket szegheti."

Tovább...
 
Sülzanot - Gorse - A remény virága Nyomtatás E-mail

A feladástól ... A kezdeményezésiggorse

„Nagyon mélyről fakadó reménytelenség esetén, amikor a beteg már nem reménykedik a gyógyulásban. Rábeszélésre vagy mások kedvéért kipróbál ugyan különféle gyógymódokat, de közben hangoztatja, hogy felgyógyulására nagyon csekély a remény."

Tovább...
 
Gyertyán - Hornbeam - A fáradt lélek virága Nyomtatás E-mail

A lelki ernyedtségtől ... A szellemi frissességighornbeam

„Azoknak, akik úgy érzik, nincs elegendő fizikai vagy szellemi erejük és kitartásuk ahhoz, hogy tovább cipeljék a vállukra nehezedő terheket. A mindennapi élet gondjai túlzottnak, megoldhatatlannak tűnnek számukra, jóllehet feladataikat általában sikerrel teljesítik. Azoknak, akik úgy érzik, hogy problémáik könnyebb megoldásához testi vagy lelki megerősítésre van szükségük."

Tovább...
 
Szikárka - Sclerantus - Az egyensúly virága Nyomtatás E-mail

sclerantusA belső ziláltságtól ... A belső egyensúlyig

„Azok számára, akik attól szenvednek, hogy képtelenek két dolog közül választani: először az egyik tűnik jónak számukra, azután a másik. Általában csendes, nyugodt emberek, akik egyedül viselik terheiket, mivel nem szívesen adják ki magukat másoknak."

Tovább...
 
Ágas Rozsnok - Wild Oat Nyomtatás E-mail

vineA keresésétől ... A megtalálásig

„Azoknak, akik valami rendkívülit szeretnének véghezvinni, akik sok tapasztalatot gyűjtenek és mindent élvezni akarnak, amire csak lehetőségük nyílik. Problémájuk abban áll, hogy nehezen döntik el, milyen tevékenységet válasszanak. Bár nagy bennük a lelkesedés, mégsem vonzódnak különösebben egyetlen területhez sem. Ez késlekedést  és csalódottságot okozhat."

Tovább...