Bach-virágterápia
Bach-virágterápia főoldal arrow Aggódás másokért
Aggódás másokért
Bükk - Beech - A tolerancia virága Nyomtatás E-mail

beechA megértés nélküli kritizálástól ... A megértésig

„Azoknak, akik mindenben a szépet és a jót akarják meglátni. S habár sok minden rossznak tűnik, képessé akarnak válni a dolgok mélyén rejtező jó megragadására. Toleránsabbá, elnézőbbé és megértőbbé akarnak válni, hiszen minden lény útja más, s mindenki a saját tökéletesítésén munkálkodik." * Edward Bach: A tizenkét gyógyító

Tovább...
 
Katángkóró - Chichory - Az anyaság virága Nyomtatás E-mail

chichoryA követelőző szeretettől ... Az önzetlen szeretetig

„Azok számára, akik eltúlozzák a mások szükségletei és jóléte iránti aggódást, akik hajlamosak túlzásba vinni a gyermekeikről, rokonaikról, barátaikról való gondoskodást, s mindig akad valami, amit rendbe hoznának. Folyamatosan javítják az általuk rossznak ítélt dolgokat, s mindezt nagyon élvezik. Megkövetelik, hogy szeretteik állandóan a közelükben legyenek."

Tovább...
 
Forrásvíz - Rock Water - A rugalmasság gyógyírja Nyomtatás E-mail

rockwaterA dogmatikus fegyelemtől ... A körültekintésig

„Azoknak, akiknek életfelfogása túlságosan szigorú. Megtagadják maguktól az élet kellemes dolgainak élvezetét, mivel úgy vélik, azok nem egyeztethetők össze munkájukkal. Keményen kormányozzák önmagukat. Bármit megtesznek, amiről úgy gondolják, hogy egészségüket, erejüket, aktivitásukat szolgálja. Remélik, hogy életükkel példát szolgáltathatnak másoknak, akik az ő elképzeléseiket követik majd, és ezáltal jobb emberekké válnak."

Tovább...
 
Vasfű - Vervain - A lelkesedés virága Nyomtatás E-mail

vervainA világmegváltótól ... A fáklyahordozóig

„Azoknak, akiknek szilárd elképzeléseik vannak az életről, amelyek meggyőződésük szerint helyesek, s amelyeken csak nagyon ritkán változtatnak. Legfőbb vágyuk, hogy a körülöttük élőket is megtérítsék saját életszemléletüknek. Erős akaratúak és bátrak, mivel mindig biztosak abban, amit tanítani akarnak. Ha megbetegszenek, még sokáig talpon maradnak és folytatják munkájukat, akkor is, amikor már mások régen feladták volna."

Tovább...
 
Szőlő - Vine - A tekintély virága Nyomtatás E-mail

vineVezetni ... és Vezetni hagyni

„Nagyon tehetséges emberek, akik biztosak saját képességeikben és magától értetődőnek tartják a sikert. Nagy elbizakodottságukban úgy vélik, hogy mindenkinek hasznára válna, ha hagyná magát meggyőzni, s úgy csinálná a dolgait, ahogyan ők maguk csinálják vagy ahogyan helyesnek tartják. Ha betegek, ápolóikat is irányítani akarják. Szükséghelyzetben nagyon értékesek lehetnek."

Tovább...